User Tools

Site Tools


public:voorkeuren

Voorkeursinstellingen

In deze activiteit kun je een groot aantal instellingen van Safenotes wijzigen en aanpassen naar eigen smaak en inzicht.

Omdat deze instellingen niet voor iedereen even begrijpelijk zijn hierbij een overzicht.

Beveiligingsinstellingen

Hiermee kunnen diverse zaken aangepast worden op beveiligingsgebied

Onjuiste Wachtwoorden

Hier kan ingesteld worden hoe vaak een verkeerd wachtwoord ingevuld mag worden voordat Safenotes “op slot” gaat (zie de instelling hieronder wat er dan gebeurt). In het algemeen is het voldoende om vijf pogingen te kunnen doen. Dat is dan ook wat standaard is ingesteld. Als je je snel zorgen maakt dat je het wachtwoord vergeet is het soms handig om het aantal wat hoger te zetten. Onbeperkt is meestal niet zo'n goed idee.

“Free” versie: Aantal is vast op 5 ingesteld en niet wijzigbaar.

Automatisch ontsluiten

Hier stel je in wat er moet gebeuren als er meer dan het hierboven ingestelde aantal verkeerde wachtwoorden is ingetikt. Kies je voor “uitgeschakeld” dan gaat Safenotes definitief op slot. Het is dan niet meer mogelijk om bij de notities te komen. Het enige dat je dan kunt doen is in de Android instellingen Safenotes te kiezen en dan “gegevens wissen” te kiezen. Je kunt dat opnieuw beginnen met een helemaal lege lijst. Deze optie (samen met een klein aantal pogingen) is het veiligst als je absoluut niet wilt dat er iemand bij je spullen kan komen.

De overige keuzes geven aan na hoeveel tijd Safenotes weer nieuwe pogingen (hetzelfde aantal als hierboven ingesteld) toelaat.

“Free” versie: alleen keuze tussen 4 en 8 uur

Wachtwoord Sterkte

Je kunt hier instellen wat de minimale “sterkte” van je wachtwoorden moet zijn voordat ze geaccepteerd worden. Deze sterkte wordt voornamelijk door de lengte van het wachtwoord bepaald. In het wachtwoord zijn hoofd- en kleine letters, cijfers en leestekens toegestaan.

AES Sleutel lengte

Hier kun je instellen wat de sterkte van de AES encryptie is. Hoger is sterker. Over het algemeen is de standaard instelling “128 bits” meer dan voldoende. Als je een hogere encryptiesterkte gebruikt en je wilt de Safenotes applicatie onder Windows gebruiken, dan zul je een aanvullende installatie voor onbeperkte sterkte in Java moeten doen. De standaard Java installatie werkt alleen met 128 bits sterkte (i.v.m. Amerikaanse export restricties)

“Free“ versie: Vast ingesteld op 128 en niet wijzigbaar

Notitie instellingen

hiermee kan het uiterlijk van Safenotes en de werking van sommige onderdelen worden ingesteld

Kies maximale notitie grootte

Hiermee kan ingesteld worden hoe groot een notitie maximaal mag zijn. De hoogst mogelijke waarde is 100.000 - 1 (99999).

“Free” versie: Maximale grootte is 9999

Thema

Hiermee kan het gewenste thema (kleurenschema) worden ingesteld. Mogelijk zijn “Licht”, “Donker” en “Klassiek”: De klassieke instelling is de kleurinstelling van KeyNotes, de voorloper van Safenotes.

Betekenis 'Terug' toets

Hiermee wordt ingesteld wat de 'terug' toets (pijl naar links in de gereedschapsbalk bovenin) doet. Normaal werkt dit als “annuleren”. Druk je hierop terwijl je een notities hebt aangepast, dan wordt gevraagd of je de wijzigingen wilt weggooien. Stel je de knop hier in als “opslaan” dan wordt de vraag niet gesteld maar wordt de notitie meteen automatisch opgeslagen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur wat je het prettigst vindt.

Over

hiermee krijgt u informatie over de huidige Safenotes versie, de link naar deze wiki en de mogelijkheid een mail te sturen.

Over Safenotes

Dit toont de huidige versie van Safenotes, de cryptografische bibliotheek en het SDK niveau van uw toestel. Deze informatie kan van pas komen als u een vraag stelt. Ook staat er een link naar deze wiki.

Stuur opmerkingen

Mocht u een probleem willen melden, of juist willen doorgeven dat u tevreden bent, dan kunt u deze keuze gebruiken. Uw kunt dan uw e-mail programma openen en mij een mail sturen.

Geavanceerde instellingen

Deze keuze opent een nieuwe pagina met geavanceerde instellingen. Deze instellingen zijn voor bijzondere situaties en hoeven normaal gesproken niet veranderd te worden.

“Free“ versie: Geavanceerde instellingen niet aanwezig

Geavanceerde intellingen

Aantal iteraties voor de sleutelgenerator voor de interne database

Hiermee kan het aantal iteraties ingesteld worden dat gebruikt wordt bij het genereren van een sleutel voor de interne database. Deze instelling staat standaard niet zo hoog (10000) omdat deze database normaal gesproken ontoegankelijk is. Heb je je toestel ge-root dan is de database wel toegankelijk en is het verstandig deze waarde omhoog te draaien.

“Free” versie: Aantal interne iteraties staat vast ingesteld op 1000

Wijzig iteraties voor exports

Deze keuze staat standaard uitgevinkt. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk de volgende instelling wijzigt. Door deze keuze aan te vinken wordt de volgende instelling geactiveerd.

Aantal iteraties voor de sleutelgenerator voor de geexporteerde database

Hiermee kan het aantal iteraties ingesteld worden dat gebruikt wordt bij het genereren van een sleutel voor de geëxporteerde database. Deze instelling staat standaard veel hoger (50000) omdat deze database via onbeveiligde media verstuurd kan worden. Door deze instelling te wijzigen (bij voorkeur ook in een hoge waarde) en dit aantal geheim te houden wordt het feitelijk onmogelijk voor derden om je notities te ontsleutelen. Er zit wel een klein nadeeltje aan, als je zelf vergeet met welke waarde je de export versleuteld hebt dan kom je er zelf ook op geen enkele manier meer in! Hoewel een cryptograaf zal zeggen dat je je beveiliging niet van dit soort geheimpjes afhankelijk moet maken, maakt dit het wel vele malen moeilijker om de notities te “kraken”.

“Free“ versie: Aantal interne iteraties staat vast ingesteld op 5000

public/voorkeuren.txt · Last modified: 05-12-2017 10:52 (external edit)